Formulalupaus Simo Laaksonen FIA:n uuteen Formula 3 -sarjaan

Kartingin KF3-luokan suomenmestaruuden vuonna 2012 voittanut nuori suomalainen formulalupaus Simo Laaksonen, 20, ajaa kaudella 2019 FIA Formula 3-sarjaa hollantilaisen MP Motorsportin kuljettajana. Alkavalle kaudelle uudistuneeseen FIA Formula 3-sarjaan yhdistettiin Euroopassa aiemmin kilpailtu kansainvälinen FIA F3- ja formula ykkösten osakilpailujen yhteydessä ajettu GP3 -sarja.

Laaksonen sanoo, että hänen sekä taustajoukkojen ensisijainen tavoite oli jatkaa uraa formula ykkösten yhteydessä kilpailtavassa Formula 3-sarjassa.

– Haastavien tallipaikkaneuvottelujen jälkeen MP Motorsport oli se tiimi, johon tie löytyi. Hyvillä fiiliksillä kauteen totta kai lähdetään. Meillä on uudet autot ja moottorit, ja uusi kausi, johon lähden viime kaudesta oppineena parantamaan. Pirellin renkaista on jo kokemusta ja tiedän miten ne toimivat.

– Tuloksista on vaikea spekuloida ennakkoon mitään, koska jokaiselle kuljettajalle ja tiimille tilanne on uusi. Ensimmäinen tavoite on saada hyvä liikkeellelähtö kauteen sitä valmistavista testeistä. Tärkeintä on että en tee samoja virheitä kun viime kaudella. Kauden loppupuoliskolla vakiinnutin GP3-sarjassa paikkani kahdeksan nopeimman joukossa, ja realistinen tavoitteeni on jatkaa siitä, mihin viime kauden lopussa jäätiin, Laaksonen toteaa.

Formula ykkösten GP-osakilpailujen yhteydessä kilpailtavaan uuteen sarjaan FIA valitsi F3- ja GP3 -sarjoista viisi parasta tiimiä, joiden autoja ajaa kolme kuljettajaa. Näin alkavalla kaudella Formula 3-lähtöruudukossa nähdään kaikkiaan 30 autoa, jotka kilpailevat kunkin kilpailuviikonlopun aikana kaksi kilpailulähtöä

Sarjassa kaikki kuljettajat ja tiimit kilpailevat täysin uudella Formula 3-autolla, jonka rungosta vastaa italialainen Dallara ja kuusisylinterisestä 3,4-litran vapaasti hengittävästä kilpamoottorista (380 hv) ranskalainen Mecacrome. Sarjan rengastoimittaja on italialainen Pirelli.

Länsi-Suomen Marttilasta kotoisin oleva Simo Laaksonen on ajanut aikaisemmin formuloita Ranskassa Formula Academy -sarjaa, Saksassa ADAC F4-sarjaa, Euroopan F3 Open-sarjaa ja viime kaudella formuloiden GP3-sarjaa. Uusi FIA Formula 3 -sarja käynnistyy Espanjan Barcelonasta toukokuussa.

Ennakkotestit:
20.-21.3. Le Castellet, Ranska
9.-10.4. Barcelona, Espanja
17.-18.4. Hungaroring, Unkari

FIA F3 -osakilpailut:
10.- 12.5. Barcelona, Espanja
21.- 23.6. Le Castellet, Ranska
28.- 30.6. Red Bull Ring, Itävalta
12.- 14.7. Silverstone, Iso-Britannia
2.- 4.8. Hungaroring, Unkari
30.8.- 1.9. Spa-Francorchamps, Belgia
6.- 8.9. Monza, Italia
27.-29.9. Sochi, Venäjä

Teksti: Marko Mäkinen
Kuva: F3 Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close