Kartingin SM käynnistyy – osallistujalista pullistelee komeasti, kuljettajia odottavat Vihdin haasteet

Vihti saa kunnian aloittaa kartingin SM-kauden 2019. Kuljettajille oivan ajohaasteen asettavalla perinteikkäällä kilparadalla moottoreiden pärähtämistä käyntiin odotetaan jo innolla.

SM-sarjan osallistujamäärät lämmittävät kaikkia karting-ihmisiä. Osallistujalista saattaa vielä elää muutamalla kuljettajalla suuntaan tai toiseen, mutta kokonaisuudessaan kuljettajamäärät ovat ottaneet hienon harppauksen eteenpäin.

Vihdissä kisataan OK-, OK-j,- KZ2- ja Mini 60 -luokissa. Kilpailunjohtaja Mika Puhakka on ilahtunut, kuinka toiminnantäyteinen kisaviikonlopusta on tulossa.

– On ollut hienoa seurata, miten kartingin SM on löytänyt arvonsa osallistujamäärien suhteen. Nyt näyttää todella hyvältä, joissain luokissa finaalipaikoista joudutaan jopa karsimaan, Puhakka kehuu.

Vihdin rata on tuttu SM-sarjalle. Viimeksi Vihdissä kisattiin toissa kaudella, mutta 2018 radalla ajettiin KZ2-luokan kerrasta poikki -SM-finaali.

Puhakka kuvaa viikonlopun kisanäyttämöä perinteikkääksi kartingradaksi. 1980-luvun lapsena rata tarjoaa omat rosoiset haasteensa ja nautintonsa kuljettajille.

– Radalla on tietyt erikoisuudet. Esimerkiksi yksi alamäkijarrutus radan alussa tarjoaa kuljettajille haasteen. Juuri kun täytyisi ruveta jarruttamaan, keventääkin “hyppyri” autoa tehden jarrutuksen nappiin saamisesta haastavaa. Rata on myös todella tekninen ja sisältää korkeuseroja, ja siksi kuljettajat tykkäävätkin.

Puhakka on ylpeä siitä, kuinka moni kuljettaja ilmoittaa VIhdin kotiradakseen. Vaikka kerhojäsenyys olisikin vaihtunut, on side rataan säilynyt.

Nimistä esiin nousevat juniorikaartin Tuukka Taponen ja Samuli Mertsalmi.

– Kummatkin ovat tavalla tai toisella meidän ratamme kasvatteja. On mielenkiintoista seurata heidän tekemistään.

Tänä vuonna SM-sarjassa nähdään myös ulkomaalaisia kuljettajia. Vihtiin on saapumassa vahva virolaiskuljettajien kattaus.

– Virossa on erittäin vahva karting-buumi. On mielenkiintoista seurata suomalaisten ja virolaisten kuljettajien jäsentenvälistä selvittelyä, Puhakka innostuu.

Vihdin kilpailussa muistetaan myös edesmennyttä Kalle Jokista. Karting-väki kokoontuu kunnioittamaan Jokisen muistoa hiljaisella hetkellä lauantaina 25.5. Kello 12.25

Kisaviikonlopun aikataulun löydät täältä: https://akk.autourheilu.fi//Public/Kiti/Competition/CompetitionOpen.aspx?id=8052&edit=0

Radan osoite:
Kehätie 980, 03100 Nummela

 Kuva: Outi Talikka

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close