Taponen vahvisti sarjajohtoaan OK-junioreissa – OK-luokan voittajaksi Kortelainen

Lauantain tapaan podium-paikoista ja pisteistä käytiin kovaa taistelua kaikissa luokissa.

SM-viikkoon kuuluvan kartingin toinen virallinen kilpailupäivä päättyi sunnuntaina sarjajohtajien voittoihin ja vesisateeseen. Rata pysyi koko päivän kuivana ja lämmin, mutta pilvinen sää hikoilutti kuljettajia toistamiseen. KZ2-luokka ajoi lauantaina kaikki kilpailulähtönsä, joten sunnuntaina voitoista taisteltiin vain OK, OK-junior- ja Mini60-luokissa.

Sunnuntain kilpailusta teki erikoisen myös se, että sekä OK että OK-junior-luokkien finaalit kuvattiin suorana lähetyksenä YLEn kanaville.

Ennen päivän ensimmäistä finaalia myrsky antoi varoituksen itsestään ja niin antoi myös Rasmus Kortelainen, joka ajoi vakuuttavaan voittoon OK-luokassa. Kakkossijasta käytiin todella kova kamppailu Axel SaarnialanJuho Valtasen ja Niko Lehtosen kanssa. Kierroksella 16 Vantaan vauhtikeskuksen keskilenkillä Valtanen yritti pitää pintansa ja ajautui nurmelle, jolloin Saarniala ja Lehtonen kiittivät.

Maaliin saavuttiin järjestyksessä Kortelainen, Saarniala ja Lehtonen. Valtanen kärsi epäonnesta poikki menneiden vesipumpun remmien vuoksi ja jäi kärjestä.

– Siinä onnistuttiin hyvin ja päästiin alussa kärkeen ja aika yksin sai ajaa maaliin ja se olikin suunnitelma, OK-luokan voittaja Kortelainen hymyili.

OK-juniori-luokassa nähtiin dramaattinen alku. Viivalla oli yhteensä 34 kuljettajaa, mutta toinen kurvi niitti joukosta pois kymmenkunta kuljettajaa samassa rytäkässä. Pari kierrosta hurruteltiin hitaalla, mutta totinen kilvanajo jatkui kierroksella neljä. Elias Halmiala – Tuukka Taponen – Hugo Heinonen-kolmikko taisteli kärkisijoista ja Taponen kuittasi itselleen kärkisijan kahdeksannessa kurvissa jo ties monennenhan kerran samalla kaavalla kuluvana viikonloppuna. Kovaa taistelua nähtiin myös kärjen takana, jossa etenkin sijoista 6-14 käytiin tiivis kamppailu komeine ohituksineen.

OK-juniori-luokan ylivoimaiseen voittoon sunnuntaina ajoi Taponen, joka viikonlopun toisella voitollaan vahvisti johtoaan suomenmestaruuskamppailussa. Toisena ruutulipulla Samuli Mertsalmi ja kolmantena Miska Kaskinen.

– Oli ihan hyvä voitto ja koko viikonloppu.  Kiitos viikonlopusta tiimille, vanhemmille ja sponsoreille, tuplavoiton ottanut Taponen kiitteli taustajoukkojaan.

Mini60:sten second chancen voittoon ajoi vakuuttavasti Aleksi Takkunen.

Juuri ennen päivän viimeistä finaalia taivas repesi ja ryöpsäytti ukkosen ilmoille. Kilpailu ei ehtinyt edes alkaa, kun punaisen lipun myötä kuljettajat pyydettiin varikkoalueelle vaihtamaan sadekelin renkaat alle.

Kilpailu ajettiin täydessä vesisateessa ja maalissa voittajakolmikko selvällä erolla palkintokorokkeelta ulkopuolelle jääneisiin: Mark DubnitskiVili Hakala ja kolmantena ruutulipulla Richard Viigisalu. Viigisalu kuitenkin hylättiin, joten Jaakko Laitinen nappasi kolmannen palkintopallipaikan. Dubnitski ja Hakala lisäsivät onnistumisillaan kokonaiskilpailussa vankkaa ykkös- ja kakkossijaansa. Dubnitskille viikonlopusta tuplavoitto.

Karting SM:n Vantaan osakilpailu oli osa SM-viikkoa ja kilpailu tavoittikin oikein hyvän yleisöjoukon.

Tuloksia:

OK – Finaali sunnuntai

  1. Rasmus Kortelainen
  2. Axel Saarniala
  3. Niko Lehtonen 

OK-junior – Finaali sunnuntai

  1. Tuukka Taponen
  2. Samuli Mertsalmi
  3. Miska Kaskinen

Mini60 – Finaali sunnuntai

  1. Mark Dubnitski
  2. Vili Hakala
  3. Jaakko Laitinen

Lisäksi viikonlopun K-ryhmän tsempparipalkinnon vastaanotti Rasmus Jousimies.

Teksti: Karting SM -tiedotus / Nita Ahola

*Tuukka Taponen otti tuplavoiton OK-junior -luokan viikonlopussa. Kuva: Outi Talikka / AKK*

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close