Kouvolan helteessä KZ2-sarjan Suomenmestari selvillä

Kartingin SM-sarjan kausi päättyy viikonloppuna Kouvolaan Tykkimäki Circuitille, jossa lauantaina saatiin uusi suomenmestari. 

Mielenkiitoinen Kartingin SM-sarja huipentuu kuluvana viikonloppuna. Lauantaina nähtiin todella kovia kamppailuita voitosta kaikissa kilpailuluokissa, vaikka OK- ja OK Junior -luokissa mestarit olivat jo selvillä (Tuukka Taponen nuoremmissa ja Juho Valtanen OK-luokassa). Molemmat herrat olivat varmistaneet mestaruutensa jo aiemmassa osakilpailuviikonlopussa.

Päivän ensimmäiset finaalit ajettiin KZ2-sarjassa, jossa ensimmäisen finaalin vei lähdössä kärkeen noussut nuori lupaus Kaisa Eiristö. Kaisan voiton myötä pistetilanne tiivistyi myös samassa sarjassa. Kilpakumppaneista toiseksi ajoi Mika Niskavaara ja kolmanneksi Jani Kilpeläinen.

– Hyvän startin sain siihen alkuun puhtaalta puolelta. Sen jälkeen yritin rykäistä ja lopussa uskalsin jo kurkkia taakse, mutta Niskavaarasta ei tullut huolta, Eiristö kommentoi varmistettuaan pronssin ensimmäisen finaalin jälkeen,

KZ2-sarja ajaa kilpailuviikonloppuina vain lauantaisin, joten Tykkimäellä nähtiin myös toinen sarjan finaalilähtö – Suomenmestariksi nousi Arto Ojaranta, joka sijoittui ensimmäisessä finaalissa kahdeksanneksi ja toisessa finaalissa viidenneksi. Kovin kamppailu käytiin suomenmestarin takana, sillä ensimmäisen finaalin voitolla Eiristö varmisti itselleen kokonaiskilpailussa pronssin, mutta nousi myös toisen finaalin voittoon upealla ajolla ja nappasi hopeaa kahden finaalivoiton turvin. Kolmanneksi kokonaiskilpailussa ajoi Oskari Kurki-Suonio, joka oli viides ensimmäisessä finaalissa ja kuudes toisessa.

KZ2-toisen finaalin toiseksi ajoi ensimmäisessäkin finaalistartissa hopeaa napannut Mika Niskavaara ja kolmantena ruutulipulle ajoi Jakob Oja.

OK-luokassa lauantain finaalin voittoon ajoi Juho Valtanen, joka piti kärkeä ajoittain yli kolmen sekunnin johdolla. Mestaruuden jo Ruuhimäessä varmistanut Valtanen ajoi upean kilpailun myös Kouvolassa. Maalissa toiseksi Matias Salonen ja kolmanneksi nousi tuomaritarkistusten jälkeen Nikolas Pirttilahti.

– Kakkosena lähdin ja kun pääsin Axelista (Saarniala) ohi, ne alkoivat kinastelemaan takana ja sain rauhassa kurvailla maaliin, Valtanen kommentoi.

OK Junior -luokassa lauantain finaalin voittoon ajoi SM-sarjan kokonaispisteissä kakkossijaa pitävä Henri Sääskilahti, joka jätti taakseen toiseksi tulleen, jo suomenmestaruuden varmistaneen Tuukka Taposen. Sääskilahti varmisti finaalin voitollaan suomenmestaruushopean.

– Lähdössä pääsin paalulle ja yritin päästä karkuun, mutta Taponen pysyi hyvin siinä perässä ja menikin myös ohi. Pari kierrosta ajelin häntä kiinni ja siinä tuli hyvää kamppailua Taposen takana. Sitten vielä ohi ja ajoin karkuun, suomenmestaruushopean voittanut Sääskilahti hymyili maalissa.

Kolmantena OK-junior-luokan finaalin maalissa Samuli Mertsalmi, joka kävi kovaa kamppailua Aleksi Jalavan ja Hugo Heinosen kanssa. Jalava lopulta neljäs, Patrick Hakala viides ja Hugo Heinonen kuudes.

Lauantaina ajettiin myös Mini60:sten ja Raket -finaalit, mutta näissä luokissa tuomaristo jäi vielä selvittämään vastalauseita ja luokkien viralliset tulokset saadaan vasta sunnuntaina.

Epäviralliset tulokset lauantain kisapäivästä löydät TÄÄLTÄ.

**Tulokset päivitetään uudelleen sunnuntaina. Muutoksia tulee ainakin Mini60 ja Raket -luokkiin.**

Lauantain 10.8.2019 kolmen kärjet OK-, OKJ- ja KZ2-luokista:

KZ2 Finaali 1:
1. Kaisa Eiristö
2. Mika Niskavaara
3. Jani Kilpeläinen

KZ2 Finaali 2:
1. Kaisa Eiristö
2. Mika Niskavaara
3. Jakob Oja

KZ2 Kokonaiskilpailu, lopputulokset (vahvistamatta):
1. Arto Ojaranta
2. Kaisa Eiristö
3. Oskari Kurki-Suonio

OK Finaali 1:
1. Juho Valtanen
2. Matias Salonen
3. Nikolas Pirttilahti

OK Junior Finaali 1:
1. Henri Sääskilahti
2. Tuukka Taponen
3. Samuli Mertsalmi

Teksti: Nita Ahola / Karting SM -tiedotus
Kuvateksti: KZ2-luokan suomenmestaruutta juhli Arto Ojaranta (keskellä), hopeaa Kaisa Eiristö (vasemmalla) ja Oskari Kurki-Suonio (oikealla).
Kuva: Nita Ahola / Karting SM -tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close