Tasainen pistekamppailu ratkaisi kokonaiskilpailun mitalisijat

Kartingin SM-kausi päättyi Kouvolan osakilpailuun uusine suomenmestareineen. 

Lauantaina tuomaristo jäi selvittelemään Mini60:sten ja Raket -luokkien finaalien lopputuloksia ja sunnuntain kilpailupäivä starttasi näiden tulosten julkistuksella.

Lauantaina Mini60:sten finaalissa käytiin todella kovaa kilvanajoa sarjajohtaja Mark Dubnitskin ja toisena olevan Vili Hakalan välillä. Kuljettajat hakivat perä perään ohituksia toisistaan ja kun kisaa oli puolet jäljellä, oli kärkisija vaihtunut jo useampaan otteeseen. Kun Dubnitski ajoi ulos kahdeksannessa kurvissa, Hakala osui epäonnisena häneen ja mestaruuskamppailu koki kovan kolauksen, kun Dubnitski pääsi vielä jatkamaan matkaansa. Kolarin jälkeen Santeri Martikainen otti piikkipaikan ja ajoi vakuuttavasti maaliin. Toiseksi Hugo Rajamets ja kolmanneksi Jesse Saarinen. Voittajaksi nimettiin kuitenkin Rajamets, Martikaisen saatuaan hylyn tuomariston tarkistuksen jälkeen. Toisena palkintokorokkeella Saarinen ja kolmanneksi Kimi Tani.

Lauantain toiseksi viimeisessä finaalissa ajoivat Raketit, minkä voittajaksi huiman kamppailun päätteeksi Luca Johannesdahl. Toiseksi Tuukka Kauppinen ja kolmanneksi Martti Ritonen, vaikka kolmikko ylitti maaliviivan aivan rykelmässä.

Kartingin SM-kilpailuviikonloppu ja koko SM-sarja tiivistyi sunnuntain sateeseen. OK- ja OKJ-luokissa oli suomenmestarit jo selvillä, mutta kovaa kamppailua käytiin myös etenkin OK-luokan kahdesta muusta palkintopallisijasta. Axel Saarniala ja Nikolas Pirttilahti olivat molemmat samoissa pisteissä sunnuntain kilpailuun lähdettäessä, joten finaali ratkaisi mitalien saajat. Selvää oli se, että Saarnialan piti pitää Pirttilahti takana – ja niin hän tekikin, ottaen SM-hopeaa. Sunnuntain finaalin vei kuitenkin SM-kullan voittanut Juho Valtanen, toiseksi Robin Sario ja ruutulipulla kolmantena Ilari Piispanen.

– Tiedettiin, että sadekelin kilpailu tulee olemaan haastava. Eilen tuli harmillinen keskeytys, mikä teki kilpailun tosi tiukaksi. Tottakai oli paineita, kun piti Nikokas (Pirttilahti) pitää takana, mutta ajamalla se jännitys laukesi, Saarniala kommentoi tuoreena hopeamitalistina.

OK Junior -luokassa mestaruuden oli varmistanut jo Tuukka Taponen ja hopeasijan Henri Sääskilahti. Myös OKJ-luokassa käytiin hämmästyttävän tasainen kamppailu kokonaiskilpailun pronssista ja tuloksia jouduttiin tarkistelemaan vielä maaliintulon jälkeenkin. Sunnuntain finaalissa maaliin saavuttiin järjestyksessä Sääskilahti, Taponen ja Elias Halmiala, kokonaiskilpailun pronssi Samuli Mertsalmelle, joka oli sunnuntain finaalissa kuudes.

Sunnuntaina Mini60:sten finaalin voittoon ajoi Santeri Martikainen, kun Mark Dubnitskin auto hajosi neljä kierrosta ennen maalia. Toiseksi Emil Cederberg, kolmanneksi Hugo Rajamets. Dubnitskin keskeytys tarkoitti samalla myös sitä, että Mini60-luokan suomenmestariksi kruunattiin Vili Hakala.

Raket -luokassa sunnuntain finaalin voittoon ajoi Martti Ritonen, joka samalla voittaa koko luokan suomenmestaruden. Toisena maaliin Jaakko Laitinen ja kolmantena Luca Johannesdahl.

Kouvolan kilpailuviikonloppu päätti Kartingin SM-sarjan uusine suomenmestareineen.

Epäviralliset tulokset löydät TÄÄLTÄ.

Sunnuntain kolmen kärjet luokittain:

OK finaali 2:
1. Juho Valtanen
2. Robin Sario
3. Ilari Piispanen

OK Junior finaali 2:
1. Henri Sääskilahti
2. Tuukka Taponen
3. Elias Halmiala

Mini60 finaali 2:
1. Santeri Martikainen
2. Emil Cederberg
3. Hugo Rajamets

Raket finaali 2:
1. Martti Ritonen
2. Jaakko Laitinen
3. Luca Johannesdahl

Tsempparipalkinnon saaja: OK Junior-luokan Eemeli Koivisto

Teksti: Nita Ahola / Karting SM –sarjatiedottaja
Kuva: AKK / Outi Talikka 
Kuvateksti: Santeri Martikainen tuuletti sunnuntain voittoaan.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close