Ennakkosuosikit juhlivat Vantaalla

Aurinkoinen ja kuuma keli helli kauden avausviikonloppua.

Vantaan vauhtikeskuksessa ajettu kartingin SM-sarjan avausviikonloppu oli täynnä ennakkosuosikkien juhlaa, vaikka upeita suorituksia nähtiin kaikissa luokissa useilta kuljettajilta.

Lauantaina ajettiin molemmat KZ2-luokan finaalit ja ensimmäisen finaalin voittoon ajoi Paavo Tonteri 1,14 sekunnin erolla toisena maaliviivan ylittäneeseen Arto Ojarantaan. Kolmannelle sijalle nousi upeasti Jani Kilpeläinen, jättäen Kaisa Eiristön taakseen. Ojarannalle viikonloppu oli onnistunut, sillä kuljettaja ajoi kakkosfinaalin voittoon ennen toiseksi tullutta Kilpeläistä, joka paransi ensimmäisen finaalin suoritustaan yhdellä sijalla Ojarannan tavoin. Toisen finaalin pronssimitali Hannes Tammpereen nimiin.

OK-luokassa juhli niin ikään ennakkosuosikin viittaa harteilleen saaneet kuljettajat. Kaikkein kirkkaimman mitalin OK-luokan ensimmäisessä finaalissa vei herra nimeltä Axel Saarniala, toisena maalissa Henri Sääskilahti ja kolmantena maalissa Hugo Heinonen.

Mini60-luokan voittoon ajoi Richard Viigisalu, toiseksi Jesse Saarinen ja kolmas sija tällä kertaa Joel Pohjolalle.

Myös sunnuntai avautui kirkkaana ja helteisenä, tehden toki kuljettajille tukalan olon lauantain tavoin.

OKJ-luokassa Tuukka Taponen oli molempina päivinä omaa luokkaansa voittaen sekä lauantain että sunnuntain finaalilähdöt. Lauantaina OKJ:n kakkospallin vei Veeti Rajala ja kolmantena maaliviivan ylitti Jaakko Laitinen. Sunnuntaina samassa luokassa Patrick Hakala nousi hopealle ja Antti Haapalainen todella upealla suorituksella kolmanneksi, jättäen Rajalan neljänneksi.

Sunnuntain finaalistartti myös OK-luokassa oli ennakkosuosikkien juhlaa, sillä palkintopallille saatiin upea kolmikko maalintulojärjestyksessä: Saarniala, Heinonen ja Elias Halmiala, joista kaksi ensimmäistä oli ehtinyt palkintosijoille jo lauantaina.

Mini60-finaalistartti viikonlopun viimeisenä kilpailupäivänä meni Joel Pohjolan nimiin. Toiseksi Andri Tsikin ja kolmanneksi Kimi Tani.

Kiitos kaikille kuljettajille upeasta ensimmäisetä kilpailuviikonlopusta – Kartingin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä 28.–30.8. Oulussa toisella osakilpailulla.

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

Viikonlopun kuvagalleria löytyy TÄSTÄ! 

Teksti: Nita Ahola
Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close