Oulun karting-viikonloppu tarjosi vauhtia ja iloisia onnistumisia

Poikkeuskevään jälkeen toinen osakilpailuviikonloppu ajettiin viikonloppuna moottoriurheilukeskus Ouluzonessa. 

Tuttuun tapaan KZ2-luokka ajoi omat finaalilähtönsä jo lauantain aikana ja OK-, OK Junior ja Mini60-luokissa finaalit huipensivat lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät.

Oulun Formula K-125-ry:n isännöimän kilpailun pisteistä ajettiin jälleen kovaa ja ajoittain kilpailu oli erittäin kilpailuhenkistä upeine ohituksineen ja tilanteineen radalla. Oppiakin saatiin ja moni kuljettaja kertoi viikonlopusta jääneen myös parannettavaa.

OK-luokassa lauantaina finaalin nopeimman kierroksen ajoi kolmanneksi sijoittunut Eemeli Koivisto, vaikka hopea meni Henri Sääskilahdelle ja kirkkain mitali Hugo Heinoselle. Sunnuntainen finaali sen sijaan Axel Saarnialan nimiin, joka samalla johtaa myös OK-luokan kokonaiskilpailua. Toiseksi toisen kilpailupäivän finaalissa Markus Kajak ja kolmanneksi podiumille nousi myös kokonaiskilpailussa kolmantena oleva Sääskilahti. Kokonaiskilpailussa toisena oleva Heinonen joutui harmillisesti jättämään finaalin kesken 13 kierroksen jälkeen.

OK Junior-luokka oli tuttuun tapaansa viihdyttävä. Lauantaina Tuukka Taponen hallitsi niin aika-ajoa, molempia alkueriä kuin finaaliakin. Toiseksi lauantaina ajoi viikonlopun jälkeen kokonaiskilpailussa kolmantena oleva Veeti Nenonen ja kolmas palkintopallisija Aaron Koivulalle. Sunnuntainen päivä oli Taposelle sen sijaan haastava: alkuerät ja aika-ajo meni penkin alle, mutta nuori kuljettaja piristyi finaaliin ja ylitti maaliviivan toisena. Kahdeksan sadasosaa nopeampana maalissa oli Nenonen ja kolmanneksi nousi Vili Hakala.

Mini60-luokkan voittajakolmikko lauantaina: Joel Pohjola, Anton Laaksonen ja Mike Parhiala. Pohjola oli omaa luokkaansa myös sunnuntaina, ottaen myös viikonlopun toisen voittonsa toisesta finaalilähdöstä. Toiseksi Jonne Järvenpää ja kolmantena maalissa Kimi Tani.

Lauantaina nähtiin KZ2-luokan molemmat finaalilähdöt. Rasmus Kortelainen vei nimiinsä sekä alkuerän 1 että päivän ensimmäisen finaalin, hänen takanaan maalissa Petteri Ruotsalainen ja kolmanneksi kokonaiskilpailussa toiseksi noussut Jani Kilpeläinen, joka voitti toisen finaalilähdön. Toisena Kilpeläisen takana Paavo Tonteri ja ensimmäisen finaalin voittaja Ruotsalainen toisen finaalin kolmas.

Vauhdikkaita liikkeitä, nopeita kierroksia ja upeita suorituksia nähdään seuraavan kerran jo viikon päästä, kun Karting SM-sarjan kolmas kilpailuviikonloppu ajetaan Kouvolassa Tykkimäen mottoriradalla ja kilpailuviikonloppua isännöi Kouvolan Formula K-kerho ry.

Kilpailuviikonlopun tulokset:

Lauantai
Sunnuntai

OK

Finaali 1

 1. Hugo Heinonen
 2. Henri Sääskilahti
 3. Eemeli Koivisto

Finaali 2

 1. Axel Saarniala
 2. Markus Kajak
 3. Henri Sääskilahti 

OK Junior

Finaali 1

 1. Tuukka Taponen
 2. Veeti Nenonen
 3. Aaron Koivula

Finaali 2

 1. Veeti Nenonen
 2. Tuukka Taponen
 3. Vili Hakala

KZ2

Finaali 1

 1. Rasmus Kortelainen
 2. Petteri Ruotsalainen
 3. Jani Kilpeläinen 

Finaali 2

 1. Jani Kilpeläinen
 2. Paavo Tonteri
 3. Petteri Ruotsalainen

Mini60

Finaali 1

 1. Joel Pohjola
 2. Anton Laaksonen
 3. Mike Parhiala

Finaali 2

 1. Joel Pohjola
 2. Jonne Järvenpää
 3. Kimi Tani

Teksti: Nita Ahola
Kuva: Tero Lyttynen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close