Yllätyksiä ilmassa Kouvolan kilpailuviikonlopussa

Kouvolan Formula K-kerho ry:n isännöimässä viikonlopussa nähtiin niin yllätysvoittajia kuin vaihtelevaa säätäkin. Lisäksi OKj-luokassa Tuukka Taposen suomenmestaruus varmistui. 

Kartingin SM-sarjan neljän osakilpailuviikonlopun kolmas rutistus ajettiin päättyneenä viikonloppuna Tykkimäki Circuitilla.

Lauantaina ajettiin tuttuun tapaan KZ2-luokan molemmat finaalilähdöt. Ensimmäisen finaalin voittajaksi selviytyi kokonaiskilpailussa Oulun jälkeen SM-pistejohdossa oleva Kaisa Eiristö, jonka takana maaliin Mika Niskavaara ja Petteri Ruotsalainen. Toisessa finaalissa Rasmus Kortelainen kiilasi voittoon Eiristön edelle ja hopeasijan takaa komanneksi nousi Konsta Lappalainen.

Viikonlopun keli oli kaksivaiheinen, mikä aiheutti monille tiimeille harmaita hiuksia: sää saattoi radalle lähdettäessä olla aurinkoinen, mutta kesken kilpailun taivaalta saattoi sataa muutakin kuin tikku-ukkoja. Rankat sateet toivat oman lisämausteensa kilpailuun ja viikonlopusta selvittiin yhdellä sairaalareissulla.

OK-luokassa molempien päivien finaaleissa kaksoisvoiton veivät virolaiset kuljettajat. Lauantaina Rimmo Kadapik voittoon, hopealle Markus Kajak ja kolmantena maalissa SM-pisteissä Oulun jälkeen toisena oleva Hugo Heinonen.

Sunnuntain finaali päättyi niin ikään naapurimaan kaksoisvoittoon, sillä maaliintulojärjestys oli Siim Leedmaa, Markus Kajak ja kolmantena maalissa mestaruutta tavoitteleva Henri Sääskilahti. Sääskilahti oli sunnuntain finaalin jälkeen luonnollisesti pettynyt, sillä ainut kauden tavoite oli mestaruus. Pieni toiveenpala mestaruuteen toki on olemassa edelleen ennen viimeistä kilpailuviikonlopppua.

– Viikonloppu meni pääosittain ihan hyvin, vaikka tiedossa oli, että mestaruustaistoon vaadittiin voittoa viikonlopun molemmilta päiviltä. Siihen ei ihan tällä kertaa riittänyt, Sääskilahti summasi sunnuntain finaalin jälkeen.

OK Junior-luokassa ennakkosuosikki Tuukka Taponen ajoi lauantain finaalin voittoon, mutta sunnuntain finaalissa kymmenennen kierroksen kohdalla auton läpät alkoivat sanomaan itseään irti ja Taponen keskeytti ajettuaan 18 kierrosta. Keskeytyksestä huolimatta, hänen pisteensä riittivät jo tässä kohtaa kautta varmistamaan luokan suomenmestaruuden.

Lauantaina Taposen takana hopeasijan nappasi sunnuntain finaalin voittanut Patrick Hakala, joka luonnollisesti oli onnellinen voitosta, vaikka harmitteli samalla kilpakumppanin keskeytystä.

– Ihan hyvä kisa oli ja vauhti oli ihan ookoo. Olisin toki voinut olla parempikin. Tuukan keskeytyksen jälkeen piti vain keskittyä siihen, että mitä vain voi tapahtua, Hakala kommentoi finaalin jälkeen.

Samassa luokassa lauantain finaalissa kolmas oli Luka Sammalisto ja sunnuntaina kolmossijan vei Juuso Laukkanen – Sammalisto ajoi kolmantena maaliin, mutta sai viiden sekunnin aikarangaistuksen maaliintulon jälkeen ja näin ollen Laukkaselle pronssia.

Mini60-luokassa sitten sattui ja tapahtui sekä lauantaina, että sunnuntaina: lauantaina voittajana Joel Pohjola, toiseksi Anton Laaksonen ja kolmanneksi Jonne Järvenpää. Sunnuntaina Dony Frants ajoi hyvää kilpailua ja toiseksi viimeisellä kierroksella pyrki Laaksosen ohi, mutta kaksikko osui kakkoskurvissa toisiinsa, seurauksena Frantsin spinnaus ja tippuminen sijalle kuusi. Laaksonen ajoi jännittävästä tilanteesta huolimatta sunnuntain finaalin voittoon. Samuel Ketola Mini60:sten toisen finaalin hopealle ja kolmanneksi Jesse Saarinen.

Suomenmestaruudet ratkotaan kaikissa luokissa 25.–27. syyskuuta Porissa.

Viikonlopun tulokset:

KZ2 finaali 1:

 1. Kaisa Eiristö
 2. Mika Niskavaara
 3. Petteri Ruotsalainen

KZ2 finaali 2:

 1. Rasmus Kortelainen
 2. Kaisa Eiristö
 3. Konsta Lappalainen

OK finaali 1 (lauantai):

 1. Rimmo Kadapik
 2. Markus Kajak
 3. Hugo Heinonen

OK finaali 2 (sunnuntai):

 1. Siim Leedmaa
 2. Markus Kajak
 3. Henri Sääskilahti

OK Junior finaali 1 (lauantai):

 1. Tuukka Taponen
 2. Patrick Hakala
 3. Luka Sammalisto

OK Junior finaali 2 (sunnuntai):

 1. Patrick Hakala
 2. Veeti Rajala
 3. Juuso Laukkanen

Mini60 finaali 1 (lauantai):

 1. Joel Pohjola
 2. Anton Laaksonen
 3. Jonne Järvenpää

Mini60 finaali 2 (sunnuntai):

 1. Anton Laaksonen
 2. Samuel Ketola
 3. Jesse Saarinen

Kouvolan osakilpailu, launtain tulokset TÄÄLTÄ ja sunnuntain tulokset TÄÄLTÄ.

Teksti: Nita Ahola / AKK
Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close