The Girls on track -rising stars 2021

Vuonna 2020 FIA ja Women in Motorsport-komissio julkistivat uuden ohjelman tukemaan nuorten ja potentiaalisten naiskuljettajien tietä kohti moottoriurheilun huippua. Ohjelman voiton myötä, hollantilais-espanjalainen karting-kuljettaja, Maya Weug nousi ensimmäisenä naiskuljettajana Ferrari Driver Academy-ohjelmaan ja ajaa tällä kaudella Italian F4-mestaruussarjaa Iron Lynx-tiimin kalustolla.

Positiivisten kokemuksien myötä ohjelma lanseerattiin tälle vuodelle uudelleen ja laajennettiin kartingin puolelle kattamaan myös nuorempien kuljettajien kehityspolkua.

Ohjelman pääsyvaatimukset pähkinänkuoressa

FIA Girls on Track – Rising Stars on tarkoitettu 11–16-vuotiaille naispuolisille karting-kuljettajille, joilla on jo konkreettista näyttöä potentiaalistaan. Ikänsä puolesta hakijat jaetaan kahteen ryhmään:

  • JUNIOR (syntynyt välillä 01.01.2008 – 31.12.2010)
  • SENIOR (syntynyt välillä 01.01.2005 – 31.12.2007)

Hakijoilta edellytetään:

  • Menestystä vähintään kansallisella tasolla kartingissa, kv-kokemus plussaa, kv-menestys iso plus
  • Sujuvaa englannin kielen taitoa (kaikki toiminta ohjelman puitteissa tapahtuu englannin kielellä)

Aiheesta kiinnostuneet ja yllä olevat vaatimukset täyttävät kuljettajat voivat lähettää (huoltajan suostumuksella) hakemuksen sähköpostitse osoitteeseen: tuomo.nikkola@autourheilu.fi

Sähköpostissa/hakemuksessa tulee olla

  • kandidaatin nimi ja yhteystiedot
  • lisenssinumero  
  • huoltajan yhteystiedot
  • hakijan parhaat saavutukset kartingissa.

Kunkin maan lajiliitto tekee hakemukset kandidaattien puolesta (vanhemman/huoltajan suostumuksella) ja lähettää FIA:lle. Lajiliitto suorittaa esikarsinnan vaatimuksien täyttymisten osalta. Takaraja hakemuksien lähettämiselle on 31.5.2021.

Hakemuksien pohjalta FIA Women in Motorsport-raati valitsee 20 karting-kuljettajaa (11-16 v) lokakuussa järjestettävälle kolmen päivän pituiselle Shoot Out-leirille. Shoot Out pitää sisällään mm. testaamista, kisapäivä simulaatiota sekä fyysistä, psyykkistä ja mediataitojen treenausta.

Shoot Out-leiriltä valitaan jatkoon 8 Junior-kuljettajaa Karting Training Camp- ja 8 Senior-kuljettajaa Formula Training Camp-sessioihin. Molemmista ryhmistä neljä pääsee jatkoon ja heidän joukosta paras Junior-kuljettaja liittyy karting akatemiaan. Paras Senior-kuljettaja liittyy Ferrari Driver Academyn kuljettajaksi ja osallistuu FIA F4-mestaruussarjaan Iron Dames’in tuella.

Nämä Girls on Track – Rising Stars-voittajat tullaan julkistamaan joulukuussa 2021.

 https://www.fia.com/thegirlsontrack

Lisätietoja:

valmennuspäällikkö

Tuomo Nikkola

p. 0400 425850

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close