Karting SM/SJM-sarjakauteen startattiin Vantaalta

SM/SJM-sarjakausi laitettiin tulille Vantaalta, missä järjestettiin kauden ensimmäinen osakilpailuviikonloppu. Taistelut olivat erinomaisia ​​kaikissa luokissa ja jännitettävää riitti loppuun asti.

KZ2-luokassa Kajakille viiden suora

Lauantaina käydyissä kahdessa KZ2-luokan osakilpailussa naapurimaan Markus Kajak oli pitelemätön ja korjasi “päivän potin” eli ykköstilojen viiden suoran. Myös Paavo Tonterin suorittaminen oli taattua ja tasaisen varmaa: aika-ajoista erien kautta molempiin finaaleihin – kaikissa sijoitus 2. Päivän startit tarjosivat tuloslistalle variaatiota ja nimien vaihtumista. Ensimmäisessä finaalilähdössä kirkkonummelainen Arto Ojaranta nousi kolmospallille jättäen virolaisen Siim Leedmaan taakseen. Päivän toisessa KZ2-finaalilähdössä Ojaranta-Leedmaa -kaksikko vaihtoi sijoituksia ja näin Leedmaa ruutulipulle kolmantena.

Koivisto ja Taponen OK-luokassa finaalivoittoihin

OK-luokassa sekä lauantain että sunnuntain aika-ajot vei nimiinsä Tuukka Taponen

Lauantaina Eemeli Koivisto ja Rasmus Joutsimies antoivat kovan vastuksen Taposelle aika-ajoissa ja kolmen kärki olikin tuloslistoilla vain sadasosien eroilla.

Ensimmäisessä alkuerässä Tuukka Taposen voittokulku stoppasi kierros ennen maalia tekniseen vikaan ja erävoiton nappasi itselleen Rasmus Joutsimies, Eemeli Koiviston ollessa toinen ja Hugo Heinonen kolmas. Toisen alkuerän voittoon ajoi Taponen vain reilun kymmenyksen erolla Koivistoon ja Heinonen oli ruutulipun heiluessa kolmas.

Alkueräpisteet oikeuttivat Koiviston paalupaikkaan. Sarjakauden ensimmäiseen finaaliin lähdettiinkin Koiviston johdolla, rinnalta starttasi Heinonen ja tasaisen varmaa ajoa läpi lauantain tehnyt Aaron Koivula ruudusta kolme. Koivisto johti kisaa startista maaliin, Koivula ruutulipulle toisena ja kahdeksannesta ruudusta startannut Taponen kolmas. Koivisto siis ensimmäisen osakilpailun voittoon ja finaalin nopein kierrosaika nimiin. 

Sunnuntain aika-ajot käytiin sateisissa olosuhteissa. Lohjalainen Taponen hallitsi aika-ajoa varmistaen näin paalupaikan molempiin eriin. Mikael Vuoristo tiukasti kakkosena ja Riku Salmenautio kolmantena. Alkuerä 1:ssä Taponen teki jälleen mestarin työn voittaen erän ennen Riku Salmenautiota. Veeti Rajala nousi rohkealla ajolla neljä sijaa ylöspäin kolmanneksi. Rajala oli myös ykköserän “jänis” eli nopein kierrosaika Veeti Rajalalle. Toisessa alkuerässä Taponen piti johtopaikan tiukasti itsellään. Koivisto, joka aika-ajojen perusteella starttasi molempiin eriin ruudusta neljä, nousi hienosti haastamaan Taposta ja maalissa kärkikaksikon ero oli 0.771 sekuntia. Koivistolle erän nopein kierrosaika ja samalla tervetullut onnistuminen edellisen eräkeskeytyksen ja pettymyksen jälkeen. Kolmanneksi erässä ajoi Vuoristo.

Sunnuntain finaalista tuli yhden miehen show. Taponen hyökkäsi heti lähdöstä karkuun ja hallitsi suvereenisti finaalilähtöä. Tiukkaa taistelua sen sijaan käytiin 2.-3. sijoista. Finaali tarjosi siis hienoa kilvanajoa ja tapahtumia. Eemeli Koivisto nosti lopulta sijoitustaan seitsemän sijaa ja lauantain voittaja oli ruutulipulla toisena. Heinosen Hugo nousi myös palkintopallille ollen kolmas. Nopeimmasta kierrosajasta vastasi päivän kiistaton voittaja, Taponen. Mediapalkinnot jaettiin siis kolmikolle: Taponen, Koivisto, Heinonen. Tuomaristo antoi kuitenkin kahden sekunnin ajotaparangaistuksen Koivistolle, joten virallisella tuloslistalla toisen osakilpailun kärkikolmikko: Taponen, Heinonen ja Joutsimies

Vahlbergille voitokas viikonloppu OKJ-luokassa

OKJ-luokan aika-ajoissa kolmen kärki lauantaina oli Daniel Vahlberg, Jaakko Laitinen ja Alvar Siimesvaara. Vahlbergille ensimmäinen osakilpailu oli “voitosta voittoon” -päivä, sillä aika-ajojen lisäksi Danielille erävoitot sekä molemmista omista alkueristä että finaalista. Luka Sammalisto otti osakilpailusta kakkossijan tiukan kaksintaistelun jälkeen. Luka Sammalisto kellotti myös finaalilähdön nopeimman kierrosajan. Kärkikaksikon kintereillä kolmanneksi ajoi Luca Johannesdahl, jääden lopulta vain 0,5 sekuntia voittajasta. Vahlbergille lauantaista neljän suora. 

Sunnuntain aika-ajosijoitukset olivat kahden kärkikuljettajan osalta toisinto lauantailta: Vahlberg ja Laitinen. Kolmanneksi nopeimman ajan kellotti Antti Haapalainen. Vahlbergille jälleen aika-ajopohjat sekä tuplavoitot eristä. Finaaliin lähdettiin Vahlbergin johdolla. Jo ensimmäisen finaaalikierroksen aikana kärjen takana tapahtui: Haapalainen menetti kolmospaikkansa Johannesdahlille, ja myös Alvar Siimesvaara pääsi finaalissa Haapalaisen ohi tiukassa kilpailussa. Kilpailun lähestyessä loppua taistelu kärkipaikasta tiivistyi ja Johannesdahl haastoi tosissaan Vahlbergin. Kierroksella 15 Johannesdahl teki ratkaisevan ohitusliikkeen ja siirtyi johtoon. Kärkipaikka pysyi Johannesdahlin hallussa ja järjestys maalissa: Johannesdahl, Vahlberg, Siimesvaara.

Aatola ja Sakala – viikonlopun voittajat

Mini60-luokassa osallistujamäärä oli runsain, yhteensä 35 kuljettajaa oli ilmoittautunut SJM-sarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Lauantain aika-ajoissa Vilho Aatola ja Sebastian Lehtimäki olivat omaa luokkaansa ja samat nimet hallitsivat niin alkueriä kuin finaaliakin. Kaksikon keskinäisessä erätaistelussa Lehtimäki vei voiton ja varmisti täten finaalilähdön paalupaikan. Aatola starttasi finaaliin hyvistä hyökkäysasemista ruudusta kaksi. Lehtimäki johti finaalia pitkään, kunnes kierroksella 15 Aatola teki hienon ohitusliikkeen siirtyen kärkeen ja samalla myös voittoon. Aatolalle myös finaalin nopein kierrosaika. Kolmannesta sijasta käytiin huikea taistelu Otto-Verneri Sakalan ja Miro Leskisen kesken. Tämän kaksintaistelun voittaja oli Otto-Verneri, jolle siis kolmoskoroke lauantain palkintopallilla. 

Sunnuntaina sateella oli pienoinen rooli aika-ajoissa ja “vetoketju”-säännöksen mukaisesti paalupaikan erälähtöihin vei Joel Taipale, toisena tuloksissa Vilho Aatola ja kolmas Rasmus Koskinen. Sunnuntain alkuerät tarjosivat tuloslistoille uusia Mini60-nimiä: A-C -erässä Leevi Kolehmainen vei voiton ennen Sakalaa ja Alfons Miettistä. B-C -erässä Lehtimäki voittoon, Aatola kakkosena ja Matias Ovaska ruutulipulla kolmas. Päivän viimeisessä erässä (A-B) tuloslistan kärjessä taas tutut nimet: Aatola, Sakala ja Taipale. Taistelu finaali- ja osakilpailuvoitosta käytiin neljän kovan minikuskin kesken. Maalissa ensimmäisen ja neljännen kuljettajan aikaero oli vain 0.727 sekuntia, joten taistelu oli todellakin tiukkaa ja neljän nippu tiivis. Aatola piti kärkipaikkaa hallussaan miltei koko finaalin ajan, mutta viimeisellä kierroksella Sakala pääsi yllättämään lauantaipäivän voittajan hallitulla ohituksella ja täten Otto-Verneri finaalin voittoon. Aatolalle kakkostila ja kolmantena ruutulipulla Alexander Dahlström

Sarjan ensimmäinen osakilpailu tarjosi paljon tapahtumia, kilvanajoa ja taistelua. Tulossa ja tiedossa todellakin jännittävää sarjakausi 2021. 

Sarjan pistetilanteet päivitetään sivustolle heti, kun virallinen pistelaskenta suoritettu. 

Seuraavaksi kalenterissa on Ruuhimäki 16. – 18.7.2021. 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close