Ookkonää Ouluzonesta kuullut?

Karting SM/SJM -sarjan toinen osakilpailuviikonloppu (osakilpailut 3-4 ) kisattiin 11.–12.6. Ouluzonen upealla radalla, minne oli kokoontunut taas yli 70 kuljettajaa kamppailemaan sarjapisteistä sekä taistelemaan korkeimmista palkintokorokesijoista. Poikkeuksellisesti radalla nähtiin vain kolme luokkaa: OK, OKJ ja Mini60. KZ2-luokan kilpailijoita ei Oulu valitettavasti houkutellut.

Pohjois-Pohjanmaan sää tarjosi sekä kirkasta auringonpaistetta että yhtäkkiä päälle kaatuvan sateen. Hienon kisatapahtuman Ouluzonen väki teki ja Jarmo Pekkalan suunnittelema nopea rata sai paljon kiitosta kuljettajilta. Ja mikä parasta – viikonloppu oli jälleen rautaista vääntöä radalla ja arvoiltaan aitoa kilpailemista.

Koiviston paluu, Koivulan voitto ja Sammaliston sunnuntai
SM-hopeaa OK-luokassa viime kaudella voittanut Eemeli Koivisto teki odotetun paluun kotimaan radoille, kun käsi oli saatu kisakuntoon. Koiviston viikonloppu alkoikin loistavasti, sillä aika-ajoissa pohjat kellottanut hämeenkyröläinen varmisti paalupaikan päivän alkueriin. Pienoisia murheita ja ”mekaanikon mokia” kuitenkin Koivistolla erissä oli ja ”ajamattomuus” näkyi, kuten hän itse asian ilmaisi. Lopulta finaaliin Koivisto sai lähtöpaikan ruudun seitsemän.

Alkuerissä vahvasti ajanut ja molemmat erävoitot ottanut Daniel Vahlberg starttasi masterina finaaliin. Lauantaipäivää oli tähän asti ajettu kuivalla radalla, mutta finaaliin lähdettäessä rata oli märkä. Rengasvalinta kuskeille oli vapaa, sillä WET RACE -kyltin alla kisaan lähdettiin. Kaikilla sadekelin renkaat alla. Parhaiten finaalissa ja rengassäädöissä onnistui Aaron Koivula, joka starttasi päivän tärkeimpään kisaerään ruudusta yhdeksän ja teki kovaa nousua kohti kärkeä. Hieno ajo siivitti Koivulan selkeään voittoon ennen Koivistoa, joka näytti ajolliset taitonsa jälleen kerran ja kamppaili Vahlbergin kanssa kakkossijasta. Ruutulipulla Koivisto toisena ja Vahlberg kolmas.

Lauantain TOP 3
P1 Aaron Koivula, KauhUA
P2 Eemeli Koivisto, Monako FK
P3 Daniel Vahlberg, Lahden FK

Sunnuntai oli Luka Sammaliston. Sarjakärki-Sammalisto dominoi päivää ja vei voitot jokaisesta lähdöstä sekä kellotti nopeimman aika-ajotuloksen. Jännitystä tarjosi finaalin viimeiset kierrokset, kun Vahlberg ja Koivisto jahtasivat Sammalistoa hirmuisella vauhdilla. Sammalisto tiesi takana tulevien ”Kosken kuskien” kovan iskukyvyn ja keskittyi täysin omaan ajoonsa – tehden sen kypsästi ja virheittä. Stressaantumatta, taakseen liikaa vilkuilematta ja pää kylmänä Sammalisto ruutulipulle ensimmäisenä, Vahlberg ja Koivisto parin kartin verran myöhemmin.

Sunnuntain TOP 3
P1 Luka Sammalisto, PirKa
P2 Daniel Vahlberg, Lahden FK
P3 Eemeli Koivisto, Monako FK

Ritonen ja Lehtimäki OKJ-luokan voittajat

Martti Ritoselle lauantai oli täyden potin päivä, sillä tamperelainen oli aika-ajoissa nopein, voitti molemmat alkuerät ja karkasi suvereeniin – uransa ensimmäiseen – SM-osakilpailuvoittoon sadekelin finaalissa. Onnistumisia nähtiin myös Ritosen takana, kun sarjaa johtava Joel Pohjola ylitti ruutulipun toisena ja finaaliin ruudusta yhdeksän startannut ja hienon nousun tehnyt Anton Laaksonen kolmas.

Lauantain TOP 3
P1 Martti Ritonen, PR-Rac
P2 Joel Pohjola, VihUa
P3 Anton Laaksonen, KEIMOLA-FK-K

Sunnuntaihin Ritonen lähti jälleen vahvasti ja aika-ajo lupaili hyvää: kello tykkäsi ja kierrosaika purppuralla. Valitettavasti ja epähuomiossa tuplakeltaisten aikana tehty ohitus kostautui DQ-merkinnällä. Sunnuntain tahtipuikkoa lähti heiluttamaan Sebastian Lehtimäki, joka vuorostaan keräsi päivältä täyden pistepotin. Finaalissa eroa kakkoseksi ajaneeseen, Oulun omaan poikaan, Vili Hakalaan oli lähes neljä sekuntia. Kolmannelle korokkeelle nousi Hugo Rajamets. Kovan päivätyön ja takaa-ajoasemista lähtenyt Ritonen nousi lopulta hienosti tuloslistoilla viidenneksi.

Sunnuntain TOP3
P1 Sebastian Lehtimäki, Lahden Fk
P2 Vili Hakala, OFK-125
P3 Hugo Rajamets, Vihur-Team

Timosen tuplavoitot

Tutut Mini-luokan nimet olivat vauhdissa myös Oulussa: Theodor Toobal, Simeon Ketola, Aapo Timonen ja Meryl Peldes. Finaaliin lähdettiin Peldesin masteroimana, mutta Ketola otti heti ensimmäisellä kierroksella kärkipaikan haltuunsa. Kierroksella kuusi alkoi tapahtua, kun Timonen nousi mukaan kärkikahinoihin ja ohitti ensimmäisessä mutkassa Ketolan ja samoissa ”ovissa” Peldes pääsi Ketolan ohi. Oskari Walle ilmoittautui myös kärkikahinoihin mukaan. Minit tarjosivat jälleen huikeita kilvanajotilanteita ja rinta-rinnan taisteluita. Joskus ahtaus kostautuu ja Oulun radalla sattunut kolari sai punaliput heilumaan. Kisa keskeytettiin kierroksella 16 ja sen hetkinen järjestys merkattiin myös lopputuloksiin: Aapo Timonen voittaja, Oskari Walle toinen ja Meryl Peldes kolmas.

Lauantain TOP 3
P1 Aapo Timonen, JoeUA
P2 Oskari Walle, EMSC
P3 Meryl Peldes, Aqva racing

Sunnuntain Timonen oli jälleen vauhdissa. Myös Toobal, Vilho Tyni ja Uuno Kolari onnistuvat aika-ajoissa. Toobalille finaalista paalupaikka, Timonen ruutuun kaksi. Yhdeksännestä ruudusta finaaliin startannut Ketola nousi finaalin alkuvaiheessa kolmanneksi ja lähti jahtaamaan karkumatkalle päässyttä kaksikkoa. Toolbalin ja Timosen jännittävä voittotaistelu oli loppuun saakka tiukka, sillä viimeisellä kierroksella kärkipaikan ottaneen ja voittoon ajaneen Timosen sekä kakkoseksi tulleen Toolbalin ero ruutulipulla oli vaivaiset 0,04 sekuntia. Kolmanneksi päivän finaalissa Ketola.

Sunnuntain TOP3
P1 Aapo Timonen, JoeUA
P2 Theodor Toolbal, Aqva Racing
P3 Simeon Ketola, VihUa

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close