SM-Lahti tarjoili iloisia voittajia, paluun voittokantaan tehneitä mestareita ja sarjapistetilanteiden tiivistymistä

Peldes ja Timonen viikonlopun MINI60-voittajat

Mini60-luokassa Simeon Ketola oli jälleen totutun vahvana läpi päivän. Jo aika-ajoissa, vaan sarjakärkenä sarjassa oleva Vihdin UA:n kuljettaja kellotti nopeimman kierrosajan ja päivän alkueriin Ketola masterina. Ketola voitti myös molemmat alkueränsä ja varmisti paalupaikan iltapäivän finaaliin. Virolaiskuljettaja Meryl Peldes ei antanut tuumaakaan periksi kilpakumppaneilleen vaan kuljetti karttinsa selkeällä 2 sekunnin voittomarginaalilla ruutulipulle ensimmäisenä. Ketola päivän toinen. Kamppailu kolmossijasta käytiin Thedor Toolbalin ja Aapo Timosen kesken. Tämän kaksintaistelun käänsi Toolbal edukseen ja ylitti maaliviivan kolmantena.

Finaali Lahti lauantai Mini60 tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6700974

Sunnuntaina ajettujen erien ja niistä jaettujen pisteiden mukaan Peldes paalupaikalle, Timonen ruutuun kaksi rinnaltaan Oskari Walle.  Timonen ja Peldes syöksyivät kärkeen ja karkuun. Peldes piti johtopaikkaa, Timosen hiillostaessa maltillisesti takana. Viimeisellä kierroksella Timonen hivuttautui iskuetäisyydelle ja pääsi kuittaamaan Peldesistä ohi kolme mutkaa ennen ruutulippua. Kolmanneksi Alvar Leino, jolle SJM-sarjassa kauden toinen palkintokorokesijoitus. Ketolan sunnuntai päättyi keskeytykseen.

Timonen keräsi viikonlopusta hyvän pistepotin ja siirtyi kokonaispisteissä ohi Ketolan. Epävirallisen pistelaskun jälkeen (ilman kolmen finaalin vähennyksiä) Timosella pisteitä 269, Ketolalla 255 ja Toolbalilla 249. Loppupisteisiin lasketaan seitsemän (7) finaalia kymmenestä (10). Toisin kuin muissa luokissa niin Mini-luokan voittaja saa finaalista 40 pistettä (muissa luokissa voittaja kuittaa 25 pistettä).

Finaali Lahti sunnuntai Mini60 tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6705355

Pohjola takaisin voittokantaan ja maksimipisteet viikonlopusta

OKJ-luokassa sarjakakkosena oleva nälkäinen Joel Pohjola tuli Lahteen voittajan asenteella. Lauantai alkoi varsin mallikkaasti ja aika-ajojen tuloslistalla kärkinimenä Pohjola. Myös molemmista alkueristä voitot ja paalupaikka päivän finaaliin oli Pohjolan. Sarjakärkenä Lahteen tullut Martti Ritonen starttasi finaaliin ruudusta kolme ja Sebastian Lehtimäki sai lähtöpaikan Pohjolan takaa ruudusta kaksi. Pohjola sai hyvän startin ja johti finaalia startista maaliin. Yhtä selkeästi Ritonen ajoi kakkostilalle. Dramatiikalta ei täysin vältytty, kun Lahden oma poika, Sebastian Lehtimäki ylitti maalilinjan kolmantena, mutta ajotavasta saatu kymmenen sekunnin aikarangaistus pudotti Lehtimäen sijalle neljä ja kolmanneksi nousi Samuel Ketola, jolle ensimmäinen podium-sijoitus kovatasoisessa SM-sarjassa.

Finaali OKJ lauantai tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6700804

Pohjola oli myös sunnuntaina vahvin ja otti jälleen voitot jokaisesta lähdöstään. Toiseksi sunnuntaina ajoi kotiradallaan hienosti kisannut Lehtimäki. Martti Ritonen kolmannelle korokkeelle.

Tiukimmin kiinni SM-kullassa ovat Ritonen ja Pohjola. Epävirallisen pistelaskun jälkeen vain yksi piste erottaa Ritosen ja Pohjolan toisistaan. Ritosella pisteitä 150 ja Pohjolalla 149. Loppupisteisiin lasketaan seitsemän (7) finaalia kymmenestä (10). Lehtimäki pisteissä kolmantena 114 pisteellä. Huom! Pisteistä ei ole tehty kolmen finaalin vähennyksiä.

Finaali OKJ sunnuntai tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6705257

Saarnialan upea ja voitokas viikonloppu

OK-luokan sarjakärkenä Lahteen tulleelle Luka Sammalistolle lauantai alkoi nihkeästi, sillä aika-ajoista vasta viidenneksi nopein kellotus. Eemeli Koiviston vireystila ja vauhti olivat hyviä aamun harjoituksista lähtien. Koivistolle aika-ajojen kärkitulos ennen Alvar Siimesvaaraa ja kolmanneksi Axel Saarniala. Paluun OK-luokkaan tälle kaudelle tehnyt ja mm. Rotax Max Challenge Grand Finals -mestaruuden Italian Sarnossa vuonna 2019 voittanut Saarniala oli päivän ehdoton ykkönen. Finaaliin lähdettäessä kaikilla muilla kuljettajilla oli sadekelin renkaat alla, Saarniala valitsi sliksit. Rengasvalinta osoittautui täysin oikeaksi. Rata kuivui, Saarnialan renkaat toimivat ja samaten kuljettaja. Saarnialan kierrosajat olivat neljää sekuntia nopeammat kuin muilla ja yksi toisensa jälkeen kierroksella saavutettuja kuljettajia liputettiin pois radalta. Vain yksi kuljettaja oli kisassa mukana, Saarniala, joka sai kiertää kisan loppuun soolona aina ruutulipulle saakka. Ylivoimainen ja näytöstyylinen voitto ja finaalista 25 sarjapistettä. Muille kilpailijoille pisteitä ei finaalista jaettu, koska 75 prosentin kierrosmäärä ei täyttynyt. Palkinnot kuitenkin jaettiin ja toiselle korokkeelle Eemeli Koivisto, kolmanneksi komeimman pokaalin pokkasi Luka Sammalisto.

Finaali OK lauantai tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6700803

Sunnuntain aika-ajoista Koivisto nappasi nopeimman kierrosajan ja kolme sarjapistettä kokonaispottiin. Alkueriin viidennestä ruudusta startannut Sammalisto teki hyvää nousua molemmissa erissä ja sai finaalista paalupaikan. Saarnialalle aamupäivä toi hiukan haasteita ja finaaliin kokenut konkari lähti ruudusta 8. Hurjassa vauhdissa ollut Saarniala saavutti ja ohitti tyylikkäästi edessä olevia kuljettajia ja pääsi johtoasemassa olevan Sammaliston konttiin kiinni. Ohitus tuli miltei välittömästi ja täysin pitelemätön Saarniala karkasi voittoon. Päivän voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Toiseksi Sammalisto ja kolmannelle korokkeelle kauden parhaan tuloksensa tehnyt Robin Särg. Finaalin dramaattisen hetki koettiin, kun Eemeli Koiviston jarruvika aiheutti ulosajon rinteeseen ja seurauksena harmittava keskeytys. Koivistolle todella murheellinen viikonlopun päätös, sillä jokainen piste on tärkeä, kun taistellaan SM-kullasta. Saarniala nousi sarjakakkoseksi ohi pisteittä sunnuntain finaalissa jääneen Koiviston. Sammalisto jatkaa sarjakärkenä yhteispisteillä 142, Saarnialalla pisteitä 126. Koivisto yhteispisteissä Veeti Nenosen kanssa (97 pistettä). Loppupisteisiin lasketaan seitsemän (7) finaalia kymmenestä (10). Huom! Pisteistä ei ole tehty kolmen finaalin vähennyksiä.

Finaali OK sunnuntai tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6705273

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close