RUUHIMÄEN KAUDEN 2023 AVAUS TARJOSI YLEISÖLLE LEIPÄÄ JA SIRKUSHUVEJA

Odotettu vuoden 2023 SM-sarja polkaistiin viimein käyntiin Ruuhimäen osakilpailuviikonloppuna 9.-11.6.2023. Sarjassa ajetaan Mini-, OKJ-, OK- sekä KZ2-luokissa, joten kilpailijoiden ikähaarukka ulottuu 10-vuotiaista senioreihin. Osakilpailuviikonloppuja on viisi; 9.-11.6. Jyväskylän kupeesssa Ruuhimäki Circuitilla, 30.6.-2.7. Kouvolassa Tykkimäki Circuitilla, 21.-23.7. Tampereen seudulla Lentolassa, 11.-13.8. Lappeenrannan Kimi Circuitilla sekä 25.-27.8. Pori Circuitilla. 

Kaikki osakilpailut striimataan, joten kisatunnelmaan pääsee myös taustajoukot vaikka kotisohvalta käsin. Juontamisesta vastaa ammattitaitoinen kaksikko Juuso-Matti Pajuranta ja Ossian Puhakka, jotka analysoivat lähtöjä ja pitävät seuraajat kartalla päivän tapahtumista. Varikolla ja podiumilla kiertävä Anssi Saarimäki taas pitää huolen siitä, että kuuluviin saadaan niin ikään kuljettajia ja taustajoukkoja haastattelujen ja back stage -tapahtumien muodossa. Päivän finaaleihin lähdetään varikon sijaan radan lähtöruuduista, joten kuljettajien esittelyä on luvassa myös tässä yhteydessä sekä paikalla kisatunnelmasta nauttivalle yleisölle, että striimin välityksellä.

Sarjan pääyhteistyökumppanin tsempparipalkinnot

Volkswagen Hyötyautot jakaa jokaisena viikonloppuna valitsemalleen kuljettajalle tsempparipalkintona 250 euron arvoisen lahjakortin K-ryhmän liikkeisiin. Nopein ei tarvitse olla, palkinnon voi saada myös hyvän suorituksen tai kehittymisen perusteella. Ensimmäisenä osakilpailuviikonloppuna palkinnon ajoi itselleen Veeti Nenonen. Onnea Veeti!

Pienet ja pippuriset Minit ei jättäneet kylmäksi ketään

Ensimmäinen SM-kilpailuviikonloppu tarjosi jännitysnäytelmää koko rahalla, sillä tämän vuoden rookie-kuljettajat eivät todellakaan aloittaneet kauttaan kyselemällä ajolupia konkareilta. Vaikka Mini-luokassa viikonlopun tahtipuikkoa heiluttikin ainakin toistaiseksi jo viime kaudellakin luokkaa ajanut nelikko Oskari Walle, Peetu Matalamäki, Roope Miettinen ja Emil Riipinen, väläyttelivät eräsijoituksia myös luokan uudet tulokkaat, Italian radoilla talvella kokemusta keränneet Oiva Vettenranta ja Lenni Mäkinen, unohtamatta enemmänkin Rotaxin puolelta tuttua Nikita Ljubimovia. Tunkua kärkeen olisi ollut enemmänkin – Minissä erot olivat pieniä, ja kärkikahinoihin on jo näin kauden alussakin valmiina ainakin kymmenkunta kuljettajaa. Kokonaiskuljettajamäärä kauden avausviikonloppuna oli 21 Miniä, jolla sai aikaan varsin kelpo kilvanajon, vaikka muutama kuljettaja lisääkin olisi vielä mahtunut joukkoon.

Mini LA Top 3Mini SU Top 3
Peetu MatalamäkiOskari Walle
Oskari WallePeetu Matalamäki
Emil RiipinenRoope Miettinen

OKJ:n kuljettajien talvikausi ulkomailla näkyi suorittamisessa

Myös OKJ:ssä osanotto oli mukavat 26 kuljettajaa, ja kärki näytti olevan sekoitus luokkasenioreita ja rookieita. Viikonlopun tasaisimmaksi suorittajaksi nousi Sebastian Lehtimäki, jonka podiumseurana viihtyi vaihdellen mm. Otto Sakala, Alfons Miettinen ja Mike Parhiala, maustettuna rookieilla Simeon Ketola, Aapo Timonen, Joel Taipale ja Meryl Peldes. OKJ:ssa trendiksi tuntui nousseen talvikausi ulkomailla, mikä on epäilemättä antanut loistavat eväät kesän kotimaan kauteen, ja näkyi selkeästi kisaviikonlopun suorituksissa.

OKJ LA Top 3OKJ SU Top 3
Sebastian LehtimäkiSebastian Lehtimäki
Aapo TimonenAlfons Miettinen
Joel TaipaleMike Parhiala

Siimesvaara heilutteli tahtipedalia OK:ssa

OK:n vähintäänkin yhtä maailmankirjavassa 16 kuljettajan joukossa yksi paineli kaasua muita ahkerammin, ja veikin nimiinsä polet joka ikisestä viikonlopun lähdöstä. Viime vuoden SM-nelosella Alvar Siimesvaaralla onkin edessään kiireinen kausi, sillä suunnitelmissa on SM-sarjan lisäksi mm. EM- ja MM-sarjat. Nähtäväksi jää, riitääkö energiat kärkiaseman pitämiseen, sillä haastajia riittää – viikonlopun OK:n sijoilla nähtiin vahvaa suorittamista myös mm. Vili Hakalalta, Axel Saarnialalta, Antti Haapalaiselta, Veeti Nenoselta sekä Roland Kuklanelta.

OK LA Top 3OK SU Top 3
Alvar SiimesvaaraAlvar Siimesvaara
Vili HakalaAntti Haapalainen
Roland KuklaneAxel Saarniala

Vaihteellinen KZ2-luokka, tehoa ja nopeutta

KZ2-luokan kuusi kuljettajaa johdatteli podiumille pääosin Santtu Juntunen. Vasta luokkaan hypännyt rookie Hautamäki nähtiin myös aivan kärkikahinoissa Juntusen, Aaltosen ja Sirviön seurassa. Kuljettajien haastatteluista esille nousi radan haasteet – Ruuhimäki Circuit on isolle autolle hidas ja mutkainen, ja kokemuksesta on siellä hyötyä. Myös luokan erikoisuus, paikaltaan lähtö, tuo siihen omat mausteensa. Seuraavaksi KZ2 nähdään kesä-heinäkuun vaihteessa Kouvolassa, sekä elokuun lopussa Porissa. Luokan oma Superfinaali ajetaan Vihdissä syyskuussa.

KZ2 LA1 Top 3KZ2 LA2 Top 3
Santtu JuntunenSanttu Juntunen
Elias HautamäkiJan-Mikael Sirviö
Timo AaltonenTimo Aaltonen
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close