LENTOLAN TAITOLENNOT

Minin aika-ajot enteilivät heti kaavoista poikkeamista, mutta tilannetta jatkui vain ensimmäisen erän verran. Paalulta lähteneet Albert Tamm ja Roope Miettinen pitivät pintansa läpi ykköserän, sen sijaan sarjan kärkimiehet Oskari Walle ja Peetu Matalamäki kolaroivat heti ensimmäisessä mutkassa, ja putosivat aivan hännille, josta ei enää asiaa kärkikahinoihin ollut. Kotiradallaan ajava rookie Oiva Vettenranta ja Emil Riipinen käyttivät tilanteen hyödykseen, ja onnistuivat nostamaan sijoitustaan viiden parhaan joukkoon Lenni Mäkisen peesatessa. 

Toisen erän alussa kärkiviisikossa oli taas tutut miehet, eli Walle, Miettinen, Matalamäki ja Vettenranta, mutta komentoa piti Albert Tamm erän alusta loppuun asti. Finaaliin lähdettiin niin ikään Tammin johdolla. Matkustuspaikkoja alettiin hakemaan niin innokkaasti, että kolmantena ajanut Oiva Vettenranta ajautui niittämään nurmea heti ensimmäisellä kierroksella. Pienen oikaisun ja parin sijanmenetyksen jälkeen paikallisrookie onnistui kuitenkin ajamaan maaliin kolmantena ja vastaanottamaan päivän päätteeksi pronssipystin Miettisen tyriessä mutkan viimeisellä kierroksella ja tippuessa kärkitaistelusta. Myös Wallen ohitusharjoitukset ruudusta kymmenen tuottivat tulosta kultamitalin verran.

Sunnuntaina aika-ajossa onnistuivat Walle, Matalamäki, Tamm, Lohtari ja Miettinen. Sama viisikko jatkoi kärjessä ensimmäisessä erässä, vain Lenni Mäkisen korvatessa useamman sijan menettäneen Leo Lohtarin. Toisessa erässä jatkettiin samaa rataa, poikkeuksena edelliseen Roope Miettisen kolmossija. Erän nousija oli viidellä sijalla noussut Urho Ristiniemi, ja epäonnettaren suosikkina jatkoi kuusi sijaa pudonnut Leo Lohtari. Finaalissa suurimman jännityksen tarjosi Tammin ja Wallen taistelu ykkösestä, josta hyötyi lopulta Peetu Matalamäki kiilatessaan kakkoseksi riitapukareiden väliin – naapurimaahan jaettiin lopulta pronssia. Löfgren ja Poutanen joutuivat keskeyttämään, tasaista nousua seiskapaikalle ajanut Urho Ristiniemi taas pyörähti niin huolella, että haaveet kunnon pistessaaliista sai haudata siihen. 

Mini LA Top 3Mini SU Top 3
Oskari WalleOskari Walle
Albert TammPeetu Matalamäki
Oiva VettenrantaAlbert Tamm

OKJ

Mike Parhialan ja Maksim Starikovin aika-ajon nappisuoritukset valuivat viemäriin heti lauantain ensimmäisen erän lähtötohinoissa. Keskeyttäneiden joukkoon liittyi myös Rasmus Pentti. Painon osalta epäonnistunutta aika-ajoa sarjaohituksilla paikkaillut Jesse Saarinen joutui hänkin onnettaren mustalle listalle ja taipumaan keskijoukon sijoitukseen, mihin tipahti kärkikahinoista myös Meryl Peldes. Ensimmäisessä erässä maaliin tultiin järjestyksessä Sebastian Lehtimäki, Kimi Alanko ja Alfons Miettinen, joka ehti juhlia kolmossijaa vain hetken saadessaan bonuspalkintona 5 sekuntia puskurirankkua. Kotiradallaan ajava Markus Nurmi kuittasi siis lopulta kolmossijan itselleen. 

Toisessa erässä vääntö oli kovaa ja paikkoja vaihdeltiin ahkerasti ruutulipulle asti. Lisämausteen erään toi yhtäkkiä alkanut sadekuuro ja muutama slikseihin tästä huolimatta päätynyt kuski. Kovinta kyytiä tarjosi Alfons Miettinen, jonka takana Markus Nurmi kiitteli viimeisellä kierroksella Sebastian Lehtimäen ja Meryl Peldesin taistelua, ja kiilasi Lehtimäen perään kolmoseksi. Finaalin kovimmat nousijat olivat Jesse Saarinen ja Veeti Väänänen yli kymmenen sijan nousuilla, jotka ei kuitenkaan riittäneet podiumille asti. Peldes joutui keskeyttämään heti lähdön jälkimainingeissa kolarin takia, jonka seuraan liittyi myöhemmin myös Mike Parhiala. Puskurirankkujakin jaettiin lähdön jälkeen avokätisesti. Sebastian Lehtimäki karkasi muilta jo heti alkuun, ja kiipesi venyttelemään etusormeaan korkeimmalle korokkeelle Kimi Alangon ja Markus Nurmen seuraan. 

Sunnuntain aika-ajossa parhaat lähtöpaikat varasivat Parhiala, Peldes, Lehtimäki, Ovaska ja Sakala. Ensimmäisessä erässä kuvio oli laitettu uusiksi jo ennen ensimmäistä maaliviivan ylitystä, kun Lehtimäki kiilasi kärkeen Sakala ja Peldes vanavedessään. Talvarin Tuisku ja Starikov keskyttivät. Alfons Miettinen kiri flopanneen aika-ajon jälkeen sijalle 10. Maalissa Lehtimäki, Sakala ja Peldes. Toinen erä jatkui samankaltaisena, Lehtimäki veti letkaa perässään ykköslähdön kulta-ananasmies Parhiala ja Sakala sekä Peldes. Timonen keskeytti, ja sai seurakseen samat edellisen lähdön yleisöön siirtyneet kuskit eli Tuiskun ja Starikovin, sekä Rasmus Pentin. Maaliin saavuttiin tasaisena letkana samaisessa järjestyksessä. Eniten ohituksia, eli 16 kpl urakoi taas Alfons Miettinen, joka palkittiin lopulta 10 sekunnin rankulla tuplakeltaisesta ohituksesta. 

Finaalissa kärkipaikat jaettiin melko nopeasti ja tasaisesti, mutta sijoja 4-12 hierottiin kauemmin. Oman mausteensa tarjosi taas ohitusharjoituksiaan jatkanut Alfons Miettinen, joka pokkasikin lopulta K-ryhmän tarjoaman 250 euron tsempparilahjakortin. Keskeyttäneiden listalta löytyi taas Rasmus Pentti, sekä Kaarlo Lejon. Podiumilla siis päivän lopuksi Lehtimäki, Sakala sekä Parhiala.

OKJ LA Top 3OKJ SU Top 3
Sebastian LehtimäkiSebastian Lehtimäki
Kimi AlankoOtto Sakala
Markus NurmiMike Parhiala

OK

Lauantain aika-ajo ennusti pitkälti viikonlopun tapahtumia. Onnistujat Vili Hakala, Alvar Siimesvaara ja Roland Kuklane vilahtelivat podiumilla ja pitelivät vuorollaan kultaista ananasta, poikkeuksen tarjosi vain lauantain sade-erä. Ensimmäisen erän juhlajärjestys oli Siimesvaara, Hakala ja Kuklane, Saarnialan ja Haapalaisen jäädessä hengittelemään heidän pakokaasujaan. Toisessa erässä arvottiin sliksien ja saderenkaan välillä ja päädyttiin ensimmäiseen vaihtoehtoon. Johtoon nousi Hakala ja Siimesavaara, Kuklane tippui paikkoja hakiessa kymppisijan ulkopuolelle. Vettä tihutti liukkaan lipun arvoisesti. Saarniala siirtyi selvittelemään tekniikkadilemmoja varikolle lähdön puolivälissä, ja Siimesvaara parkkeerasi puskaan pari kierrosta ennen ruutulippua, seuraan liittyi myös Särg. Maalissa järjestyksessä Pirttilahti, Johannesdahl, Nenonen, Hakala ja Haapalainen, mutta lähtövirhe- ja puskurirankkujen jälkeen eräpisteet veivät Johannesdahl, Pirttilahti ja Hakala. 

Finaalin lähtö pisti pakan aivan uusiksi. Kärkeen sinkosi Hakala, Pirttilahti ja Kytölä, Kuklanen, Johannesdahlin ja Haapalaisen tiputtua useamman sijan alaspäin. Hakala sai kunnon kaulan muutaman sekunnin päässä käytäviin sijamarkkinoihin jo parissa kierroksessa. Siimesvaara ja Saarniala hivuttautuivat pikkuhiljaa kohti kärkeä. Antikaisen auto hajosi jo lauantain lämmittelykierroksella, eikä toivo pilkahdellut pahemmin koko päivänä. Ensimmäisen erän ajo suuntautui suoraan varikolle, toinen keskeytyi ja finaalin saldo oli yksi kierros. Keskeytys myös Pirttilahdelle. Aivan viime hetkillä Kuklane ja Saarniala ohittavat Nea Kytölän, joten maaliin tullaan järjestyksessä Hakala, Siimesvaara ja Kuklane. 

Sunnuntain aika-ajo oli ehjä kaikille. Eturivien paikat varasivat Hakala, Siimesvaara, Haapalainen, Kuklane ja Saarniala. Ensimmäiseen erään lähdettin Hakalan johdolla, mutta melko nopeasti Siimesvaara kurvasi johtoon kannoillaan Hakala ja Saarniala, mikä oli myös maaliintulojärjestys. Kuklane tippui heti lähdössä 5 sijaa alaspäin, Haapalainen keskeytti alkukierroksilla sijalta kolme. Toinen erä alkoi Haapalaisen työntöharjoituksista, jotka eivät johtaneet mihinkään, ja kuski lähtikin selvittelemään auton vikaa varikolle. Muut ajoivat kilpaa ilman suurempaa draamaa, ja maaliin Hakala toi mukanaan Siimesvaaran ja Saarnialan. Finaalin lähdössä Hakala tiputettiin paalulta kolmoseksi, mikä ei kuskia tuntunut hidastavan. Podiumilla juhli päivän lopuksi Hakala, Saarniala ja Kuklane. Siimesvaara otti nimiinsä nopeimman kierroksen, Haapalainen taas kiersi viimeisestä lähtöruudusta sijalle viisi. 

OK LA Top 3OK SU Top 3
Vili HakalaVili Hakala
Alvar SiimesvaaraAxel Saarniala
Roland KuklaneRoland Kuklane
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close