LAPPEENRANNASSA VARMISTELTIIN MESTARUUKSIA

Sääherrat eivät pettäneet myöskään kauden neljännessä, eli toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Vetyjen ja atomien luvatun kaupungin Kimi Räikkösen mukaan nimetyllä radalla hikoiltiin helteessä ja viilennyttiin sateessa. Räikkönen loisti poissaolollaan, mutta onneksi saimme vierailevaksi tähdeksi paikalle Tuukka Taposen. Mielenkiintoinen ja tekninen rata tarjosi kuljettajille ja mekaanikoille haasteita, joita komppasi sunnuntain sadekuurot. Rauhallisesti etenevä lauantai tuntui melkein tylsältä, mutta sunnuntai muistutti pian, ettei nukahtamisiin ole varaa.  

Minit tehosekoittimessa 

Lauantaina totutut asetelmat menivät minissä uusiksi jo heti aika-ajossa. Nopeimman ajan ajanut Albert Tamm hallitsi suvereenisti koko lauantaita. Kärkipaikkaa sarjapisteissä pitävä Oskari Walle joutui taipumaan erä toisensa jälkeen, mutta pääsi kuitenkin kiipeämään päivän lopuksi toiseksi korkeimmalle korokkeelle varmistaen sarjamestaruutensa. Sarjanelosen, rookiekärki Oiva Vettenrannan päivän sana oli tosiaan se nelonen, vaikka toinen erä alkoikin Vettenrannan komennuksessa. Hienoa jälkeä Rotaxin puolella tekevä Niklas Pasi teki erissä hyvää nousua, joka ei kuitenkaan riittänyt kärkitaistoon.  

Sunnuntai aloitettiin samalla kaavalla, Tamm starttasi ensimmäiseen erään ruudusta yksi, perässään Vettenranta ja Miettinen. Walle jätettiin ruutuun neljä, josta pystyi ensimmäisessä erässä puristamaan kolmanneksi, toisessa neljänneksi. Vaikka Vettenranta taiteili itsensä erissä kakkoseksi ja ykköseksi, finaalissa nautittiin taas kirpeää ananasmehua. Loistavaa vauhtia väläytteli molempina päivinä myös Roope Miettinen, joka löytyi palkintokorokkeelta molempina päivinä, ja keräsi sunnuntaina miltei täyden pistepotin. Sadetanssia koko viikonlopun tanssinut Lenni Mäkinen ehti toisen erän märällä radalla nielaista useamman kuljettajan ja nousemaan hänniltä viidenneksi, mutta kontakti ja pyörähdys Niklas Pasin kanssa tipautti molemmat kuljettajat finaalin loppupään lähtöruutuihin. Finaalissa rankkuja jaeltiin avokätisesti niin ajotavasta kuin virheellisistä lähdöistä sekä ajosta, eikä maaliintulojärjestyksestä pystynyt päättelemään loppusijoitusta ilman huomattavaa matemaattista lahjakkuutta. 

Mini LA Top 3Mini SU Top 3
Albert TammRoope Miettinen
Oskari WalleEmil Riipinen
Oiva VettenrantaOskari Walle

OKJ:ssa Lehtimäki varmisti mestaruutensa 

Koko kauden luokkaa hallinnut Sebastian Lehtimäki johdatteli junnut podiumille läpi lauantain ja varmisti näin mestaruutensa. Loput podiumit varasivat itselleen Mike Parhiala, Otto Sakala ja Joel Taipale. Toisessa erässä ohitustaitoja esitteli Elias Kivistö, joka sai loistavan lähdön ja teki lopulta kuuden sijan nousun sijalle 12. Finaalissa päästiin ongelmitta ensimmäisen mutkan verran, kun Markus Nurmi ja Veeti Väänänen parkkeerasivat itsensä pusikkoon. Esimerkkiä seurasivat seuraavassa mutkassa Ella Lähdemaa ja Kasper Korelin. Aapo Timonen joutui jättämään leikin kesken jo lämmittelykierroksella, ja Kimi Alanko raahasi puskurinsa varikolle 16 kierroksen jälkeen, joten maaliin ajoi lopulta 17 kuljettajaa 23:sta, järjestyksessä Lehtimäki, Parhiala, Taipale. 

Sunnuntain aika-ajon kärkikaarti oli sama kuin lauantain finaalissa. Ekaan erään lähdettiin märälle radalle, mutta kakkos- ja kolmosruudusta lähteneet Parhiala ja Taipale päätyivät kuitenkin rengasvalinnoissa slikseihin. Päätös kostautuu Parhialalle jo ennen lähtöä. Taipale selviää ekan kierroksen yhdellä pyörähdyksellä, mutta pääsee jatkamaan matkaa, kunnes se loppuu nurmikolle kierroksella kuusi. Joukko harvenee myös Pullisen, Korhosen ja Pentin verran, maalissa Miettinen, Lehtimäki, Saarinen. Puskurirankkuja satelee samaa vauhtia kuin taivaalta tuleva vesi. Myös toinen erä ajetaan märällä radalla, tälläkin kertaa rohkelikot valisevat alle sliksit. Veeti Väänänen keskeyttää pääsuoralle, Elias Kivistö kierroksella viisi, Peetu Malmstedt kierroksella kuusi. Lehtimäki ja Miettinen vääntävät paalusta kauempana muista, ja Miettinen kuittaa helpon näköisesti ykköslähtöruudun finaaliin kierros ennen maalia. Joel Taipale ja Jesse Saarinen asettuvat finaaliin riviin kaksi. Finaalin tapahtumarikkaassa lähdössä Lehtimäki kiilaa kakkospaikalta kärkeen, mutta nilkuttaa saman tien varikolle täysin tyhjillä takarenkailla. Seuraan liittyy pian Rasmus Pentti, tismalleen saman ongelman kera. Alfons Miettinen saa samassa rytäkässä aikamoisen etumatkan, ja ajaakin sunnuntain voittoon Otto Sakalan ja Jesse Saarisen seuratessa. Elias Kivistön mieletön 12 sijan nousu sijalle 7 katkeaa ruutulippuun, kierrokset loppuvat kesken. Myös Veeti Väänänen soittelee pedaaleita samat mahtavat 12 sijaa ylöspäin.  

OKJ LA Top 3OKJ SU Top 3
Sebastian LehtimäkiAlfons Miettinen
Mike ParhialaOtto Sakala
Joel TaipaleJesse Saarinen

OK:n kahden ässän juhlat 

Original kartingin aika-ajon, kuten erät ja finaalinkin, vei lauantaina nimiinsä Axel Saarniala. Toinen podiumilla viihtynyt kuljettaja oli Roland Kuklane, joka joutui kuitenkin keskeyttämään finaalin. Eriin eturivistä lähtenyt Alvar Siimesvaara ja Vili Hakala saavat epäonnistuneen lähdön erään 1, ja podiumilta löytyvät Saarnialan seurasta Roland Kuklane ja Luca Johannesdahl. Toinen erä ajettiin tiukahkossa vitosen nipussa ilman suurempia tapahtumia, maaliintulojärjestys sama kuin ensimmäisessä erässä. Finaalissa alkaakin sitten tapahtua. Siimesvaara ja Kuklane kolaroivat heti toiseen mutkaan, Kytölä ja Moipio pari mutkaa myöhemmin. Siimesvaara on ainoa, joka jatkaa matkaa, mutta ohjataan varikolle 8 kierroksen jälkeen. Keskeyttäneisiin liittyy myös Vili Hakala kierroksella 6, ja Karjus hylätään lopulta alipainon takia. Lauantain finaalipisteet jaetaan siis kuuden kuljettajan kesken järjestyksessä Saarniala, Johannesdahl, Nenonen. 

 Lauantaista sisuuntunut Alvar Siimesvaara jätti aika-ajossa taaksensa Kuklanen ja Saarnialan lisäksi kaikki muut. Sama kolmikko vei nimiinsä ensimmäisen erän. Seuraavina maaliin tulleet ja hienon erän ajaneet Luca Johannesdahl ja Nea Kytölä palkittiin puskurirankuilla, loppusijoitukset 9. ja 10., rangaistuksia ja varoituksia riitti muillekin. Siimesvaara jatkoi kärjessä myös erässä kaksi, Hakalan ja Saarnialan peesatessa. Puskurirankkuja jaettiin kuitenkin sen verran, että Haapalainen kuittasi lopulta kolmossijan. Finaalissa juhlivat Siimesvaara, Saarniala ja Kuklane. Vili Hakalan huono tuuri jatkui, tekninen keskeytys kierrokselta kolme. Nea Kytölältä hieno viiden sijan nousu seitsemänneksi.

OK LA Top 3OK SU Top 3
Axel SaarnialaAlvar Siimesvaara
Luca JohannesdahlAxel Saarniala
Veeti NenonenRoland Kuklane
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close