Suomenmestaruudet ratkaistaan viikonloppuna Porissa

Karting SM-sarjan viimeistä osakilpailuviikonloppua isännöi Porin Formula Karting kerho. 

Pori Circuitilla nähdään tänä viikonloppuna vauhdin hurmaa, kun kartingin SM-sarja huipentuu luokkien viimeisiin kilpailuihin ja suomenmestaruustaistoon. Mestaruudet on jakamatta vielä kaikissa luokissa, vaikka viikonlopulle on myös mestarisuosikkeja ja hurjasti pisteitä keränneitä kuljettajia.

Viikonlopulle on ilmoittautuneita 157, joten vauhtia tulee riittämään jokaisessa luokassa.

OK-luokassa SM-mitaleista kamppailu on todella tasaista ja jännittävää onkin seurata, mikä on lopullinen tilanne Porin kahden viimeisen kilpailun jälkeen. SM-sarjaa johtaa Axel Saarniala pienellä piste-erolla takana tuleviin, sillä Saarnialalla on kasassa 99 pistettä. Hopeasta ja pronssista käydäänkin entistä kovempaa kamppailua, sillä seuraavat kolme kuljettajaa ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan: Toisena Markus Kajak (86 pistettä), kolmantena Hugo Heinonen (85 pistettä) ja neljäntenä 84 pisteellä Henri Sääskilahti. Erityisesti tätä nelikkoa kannattaa siis pitää silmällä tulevana viikonloppuna. OK-luokan pistetilanteen ennen viikonloppua löydät TÄÄLTÄ.

OK Junioreissa SM-sarjan voiton on käytännössä varmistanut kauden ennakkosuosikki Tuukka Taponen, mutta teoriassa muilla on vielä mahdollisuus nousta Tuukan ohi viikonlopun aikana. OK Junior-luokan kakkossijaa hallitsee nyt Veeti Nenonen 81 pisteellä ja kolmantena on 78 pisteellä Patrick Hakala. Neljäntenä mitalitaistoon yrittää kiriä Veeti Rajala, jolla on kasassa 72 pistettä. OKJ-luokassa käydään siis myös todella kova kamppailu mitaleista Porin viikonlopussa. OK Junioreiden SM-pistetilanne näkyy TÄÄLLÄ.

Ja tiukat pistetilanteet eivät lopu tähän, sillä KZ2-luokassa kolmen kärki on niin tasainen, että käytännössä kuka tahansa tämänhetkisestä kärkikolmikosta voi viedä mestaruuden itselleen. Ennen Porin kilpailuviikonloppua ennen ykköspaikkaa pitää Kaisa Eiristö (pisteitä 87), toisena Jani Kilpeläinen (86 pistettä) ja kolmantena 82 pisteellä on Rasmus Kortelainen. KZ2-luokka ajaa tuttuun tapaan molemmat finaalilähtönsä lauantain aikana ja pistetilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Mini60-luokassa erot ovat hieman suurempia kärjessä kuin aiemmin mainituissa luokissa. Sarjaa johtaa Joel Pohjola 116 pisteellä, toisena Anton Laaksonen 89 pisteellä ja kolmantena on 61 pistettä kerännyt Kimi Tani. Myös Mini60-luokan kokonaispisteet löydät TÄÄLTÄ.

Viikonloppu tiivistyy myös SM-mitalien jakoon, sillä poikkeuksellisesti kuluvana vuonna AKK ei järjestä perinteikästä mitaligaalaa Mestareiden Iltaa vuoden 2020 osalta. Päätöksen taustalla ovat koronapandemian aiheuttamat taloudelliset syyt sekä useiden arvosarjojen ja kilpailuiden peruuntumiset kuluvalta vuodelta. Myöskään liiton palkintoja kansainvälisestä menestyksestä ja muita erikoispalkintoja ei tulla kuluvan vuoden osalta jakamaan poikkeustilanteesta johtuen.

Kartingin SM-sarjan osalta SM-mitalit jaetaan siis kauden viimeisessä kilpailuviikonlopussa Porissa kilpailun jälkeen.

Viikonlopun aikataulut päivittyy elektroniselle ilmoitustaululle TÄNNE.

Teksti: Nita Ahola

Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close